PANENKA V KRUSTĚ Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Přípravte si:  

  • 900 g vepřové panenky
  • 120 g strouhanky
  • 30 g plocholisté petržele
  • citronová kůra
  • listy medvědího česneku

Troubu rozehřejeme na 180 ˚C. Suroviny na krustu rozmixujeme najemno a sesypeme do větší misky. Maso důkladně osolíme, opepříme ze všech stran, obalíme v rozšlehaném bílku a poté v ochucené strouhance. 

Položíme je na plech, do středu masa zapíchneme vpichový teploměr nebo teplotní sondu a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud maso ve svém středu nedosáhne teploty 60 ˚C, přibližně 25 minut. 

Vyndáme maso z trouby a necháme ho 5 minut odpočinout.
Podáváme s pečenou mrkví s česnekovým dipem ze zakysané smetany nebo zelenými fazolkami dušenými se slaninou.