DOMÁCÍ BULKY

Přípravte si NA TĚSTO:  

  • 500g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 160ml slunečnicového oleje
  • sůl

Přípravte si NA KVÁSEK:  

  • 250ml vlažného mléka
  • 40g cukru
  • 42g čerstvého droždí

Ve vlažném mléku rozpustíme cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. 

V míse si zatím smícháme všechny další ingrediencie, do kterých pak přimícháme kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, dáme kynout na teplé místo na ¾ hodiny. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 12 stejných kuliček, které rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem v dostatečných rozestupech – hezky nám ješte narostou. Opět necháme podkysnout cca ½ hodinky, potřeme vajíčkem, posypeme sezamem, lenem, celým mákem ... 

Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 180 stupňú.

MASO NA HAMBURGERY

Přípravte si:  

  • mleté hovězí maso
  • zelený pepř
  • čerstvý tymián (nasekaný)
  • worcestrová omáčka
  • francouzská hořčice
  • mořská sůl
  • pepř

Jako oblohu: 

  • rajčátka nakrájená na tenko
  • okurka
  • anglická slanina opečená dokřupava
  • zkaramelizovaná cibulka (cibule, trochu másla, lžíce cukru)
  • čedar na plátky