DOMÁCÍ BULKY
Přípravte si NA TĚSTO:
- 500g hladké mouky
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 160ml slunečnicového oleje
- sůl
Přípravte si NA KVÁSEK:
- 250ml vlažného mléka
- 40g cukru
- 42g čerstvého droždí
Ve vlažném mléku rozpustíme cukr a droždí, necháme vzejít kvásek.
V míse si zatím smícháme všechny další ingrediencie, do kterých pak přimícháme kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, dáme kynout na teplé místo na ¾ hodiny. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 12 stejných kuliček, které rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem v dostatečných rozestupech – hezky nám ješte narostou. Opět necháme podkysnout cca ½ hodinky, potřeme vajíčkem, posypeme sezamem, lenem, celým mákem ...
Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 180 stupňú.
MASO NA HAMBURGERY
Přípravte si:
- mleté hovězí maso
- zelený pepř
- čerstvý tymián (nasekaný)
- worcestrová omáčka
- francouzská hořčice
- mořská sůl
- pepř
Jako oblohu:
- rajčátka nakrájená na tenko
- okurka
- anglická slanina opečená dokřupava
- zkaramelizovaná cibulka (cibule, trochu másla, lžíce cukru)
- čedar na plátky