KRKOVICE V MEXICKÉ MARINÁDĚ

Připravte si:  

  • 3-4 steaky z vepřové krkovice
  • 5 lžic olivového oleje
  • šťáva z jedné limety
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic nasekané koriandrové natě
  • 1 lžička chilli papriček
  • ½ lžičky kmínu (drceného)
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého pepře

Postup přípravy: 

Maso naložíme do marinády, kterou jsme připravili smícháním všech ingrediencí. Necháme odležet, nejlépe přes noc, v lednici. Poté ogrilujeme z každé strany 6 až 8 minut nebo podle chuti. Ogrilované steaky necháme pár minut odležet a až poté servírujeme, aby nám zůstala v mase chuť a šťáva. Opět podáváme se salátem, pečivem či chutným dipem.

KUŘECÍ PRSA V SLADKO-PÁLIVÉ OMÁČCE

Připravte si:  

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g medu
  • 125 ml chilli omáčky
  • 5 lžic nasekané koriandrové natě
  • 1 lžička chilli papriček
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička vinného octa
  • 1 lžička oleje
  • špetka červené papriky (mleté)
  • špetka pepře a soli

Postup přípravy: 

Ve větší míse smícháme všechny ingredience a přidáme maso, které je nakrájené na plátky. Přikryté v míse či dóze necháme odležet v lednici. Nejlépe přes noc, aby se do vláken masa dostala připravená marináda. Poté ogrilujeme do propečení a můžeme servírovat. K masu se hodí například grilovaná zelenina, a také letní salátek či dip